DRUŠTVO GOSPODINJ OBČINE GORIŠNICA

Smo društvo gospodinj v katerem nas je vključenih 155 žen in deklet iz občine Gorišnica.

Pod vodstvom ga. Terezije Krajnc smo se leta 1998 začele družiti na prireditvah in raznih predavanjih. Tako je prišla pobuda po ustanovitvi društva, ki smo ga registrirale leta 1999.

Takrat nas je ga. Terezija Krajnc, ki je bila tudi predsednica in srce društva, zbrala po vaseh. Vsaka vas ima vaško predstavnico, ki se udeležuje sestankov, ki jih imamo enkrat mesečno oziroma po potrebi.

Vsa ta leta smo se družile na raznih predavanjih in kuharskih ter aranžerskih tečajih, tudi tečaj vezenja in računalništva sta bila zelo dobro obiskana. Vsa ta leta smo se selile pod dvoranah gasilskih in vaških društev. Po odprtju nove šole, pa nam je občina Gorišnica s katero tudi zelo dobro sodelujemo, namenila prostore stare šolske kuhinje. Tako smo tudi me članice društva gospodinj dobile svoje prostore, s finančno pomočjo občine. Sedaj potekajo tečaji in sestanki v naših prostorih, na katere smo zelo ponosne. Organiziramo različne tečaje in izlete, telovadbo v zimskih mesecih, kolesarjenje, še vedno pa so najbolj obiskani lunini pohodi. Lepa je bila udeležba na romanje v Međugorje in letovanje na morju, ki ga organiziramo v zimskih mesecih.

Prisotne smo na prireditvah kamor nas povabijo, vedno pa tudi ob občinskem prazniku, Martinovanju in farnem žegnanju.

Sodelovale smo na razstavi Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju, kjer so tudi nekatere naše članice dosegle najvišja priznanja. Naša Ramina stojnica, kjer razstavljamo pecivo pečeno iz margarine Rama, vsako leto posega po prvih mestih.

V Velikonočnem času, pa nekatere naše ostarele članice obdarimo z velikonočno košarico dobrot.

Lahko bi še naštevale ampak naj bo dovolj hvaljenja in opisovanja naših aktivnosti.

Tudi na društvo Gospodinj je vplival razpad naše občine. članice iz cirkulanskega dela občine so ustanovile sekcijo gospodinj v turističnem društvu Cirkulane. Ker smo vsa leta zelo dobro sodelovale z našimi članicami iz haloškega dela občine, jim tudi sedaj želimo veliko uspeha.

V tem letu se je naša dosedanja predsednica odločila, da mora v društvu zapihati nov veter in smo sestavile novi odbor z novo predsednico, ki je ga. Marjana Prelog. Novemu odboru želimo, da bi deloval prav tako dobro kot prejšnji, članicam pa želimo čim več aktivnosti in pridobitev novih znanj na tečajih.

Občina Gorišnica

Gorišnica 83 a, 2272 Gorišnica

Uradne ure občine:

Pon.: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 15.00

Sreda: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 17.00

Petek: 8.00 – 13.00

Informacije

Aktualne novice

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi aktualne novice.

Občina Gorišnica © 2023. Vse pravice pridržane.

Skip to content