Anja Pignar

VE-6: Zamušani in Tibolci

Spoštovani bralci, bralke, občani, občanke, dragi sovaščani in sovaščanke. Sem Anja Pignar, rojena 25. septembra 1990. Otroštvo sem preživljala v Moškanjcih na domačiji »pri Zomidovih«. V času osnovne in srednje šole sem bila dejavna v skupini Mladih lükarc iz Moškanjc, kjer smo mlade punce prepevale skoraj pozabljene ljudske pesmi in ohranjale lükarsko tradicijo, ki je značilna za naše kraje. Po končani Srednji kmetijski šoli Grm Novo mesto (danes Center biotehnike in turizma), kjer sem pridobila izobrazbo vrtnarskega tehnika, sem kasneje študirala na FKBV MB smer Agronomija in diplomirala na Višji strokovni šoli Ptuj kot inž. kmetijstva in krajine. Znanje in izkušnje, pridobljene v teh letih, mi zelo koristijo in me izpopolnjujejo.

Danes delam in živim v Zamušanih na kmetiji, na katero sem se omožila. Z Mitjem imava dva pridna nagajiva sinova Adama in Sama. Pred dobrimi sedmimi leti sva prevzela vodenje kmetije, ki jo je mož podedoval od svojih staršev Slavice in Stanka. Naša družina predstavlja tipično kmečko družino, kjer vsi skupaj ustvarjamo in premagujemo izzive, bodisi pozitivne ali negativne, kjer cenimo in spoštujemo stare kmečke navade. Na kmetiji se ukvarjamo z rejo krav molznic, zelenjadarstvom –pridelavo Ptujskega lüka z zaščiteno geografsko označbo – ki sta zraven poljedelstva naši glavni panogi. Ker danes kmetijstvo oz. vodenje takšne kmetije, sploh živinorejsko usmerjene, zahteva širok spekter znanj, sem prepričana, da mi te izkušnje lahko pomagajo pri udejstvovanju v vlogi svetnice, za katero sem bila izglasovana v vasi Zamušani in Tibolci.

Na tem mestu se še enkrat zahvaljujem za podporo vaščanov Zamušanov in Tibolcev in podpornikom Slovenske ljudske stranke, da ste mi namenili glas in ste v meni videli osebo, ki lahko vaše predloge, vprašanje morda tudi kritike ponese do odgovornih v občini in da naredimo za svojo lokalne skupnosti tisto, za kar menimo, da je najboljše. Predstavljam mlajšo generacijo, za katero menim, da je potrebno, da se vključuje v lokalno skupnost, saj je mlajša generacija gonilo celotne družbe v občini.

Občina Gorišnica

Gorišnica 83 a, 2272 Gorišnica

Uradne ure občine:

Pon.: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 15.00

Sreda: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 17.00

Petek: 8.00 – 13.00

Aktualne novice

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi aktualne novice.

Občina Gorišnica © 2023. Vse pravice pridržane.

Skip to content