RDEČI KRIŽ GORIŠNICA

RDEČI KRIŽ GORIŠNICA

Predsednica Danica Ambrož          tel. 041 633 159

OORK Gorišnica smo ustanovili leta 2006, z namenom, da pomagamo našim občanom, ko nas potrebujejo. Vodstvo je prevzel gospod Franc Ivanuš, ki je organizacijo RK vodil 12 let.  V organizaciji nas je bilo 16 članov, predstavniki iz vseh vasi v občini, vedno je bilo dobro sodelovanje.

Od leta 2018 je predsednica RK gospa Danica Ambrož, ki je voditeljica še danes. Vseh 20 članov prostovoljcev si prizadevamo za pomoč in sočutje.

V preteklem letu je bilo veliko sodelovanja, saj so naše krajane prizadele naravne nesreče.

Šestkrat  na leto  smo pomagali s paketi z živili socialno ogroženim osebam v naši občini.

Organiziramo krvodajalske akcije in obveščamo  krvodajalce za to humano delo. Večkrat na leto obiščemo naše občane v domu upokojencev v Muretincih, Juršincih, v Ptuju in v Ormožu in jih obdarimo z majhno pozornostjo. Denarno pomoč smo nudili  invalidni osebi za terapije dvakrat letno in osebam po potrebi. Lani marca smo v Mali vasi družini omogočili obnovo in plačilo nove kuhinje. Materialno in finančno  pomoč smo nudili družinam, ki so jih prizadele poplave, 4. 8. 2023. Pomagali   smo jim pri urejanju vlog za finančno pomoč. Za poplavljeno klet so dobili 500 €, takih družin je bilo 20, za stanovanje pa so prejeli 1500 € in to je bila pomoč za 4 družine. Vse vloge so bile uspešno rešene iz RK Slovenije. Člani RK smo razdelili 30 kartic Mercatorja.

Dvema osebama iz poplavljenih hiš v Muretincih smo omogočili dopust preko RK Slovenije na Debeli rtič, zelo sta bila hvaležna. Družinama v Mali vasi smo kupili talno oblogo, omaro in pralna stroja. Od donatorjev v naši občini smo dobili zelenjavo in naši člani so razdelili 22 paketov po 20 kg zelenjave tam, kjer je bil poplavljen dom. Osebi iz Muretincev smo v decembru plačali 10 bonov za kosilo v Domu upokojencev v Muretincih.

Organizirali in uspešno smo izvedli  DROBTINICO, ob svetovnem dnevu hrane v oktobru. 21. 10. 2023 smo postavili stojnici pri Mercatorju v Gorišnici  in Jagru v Moškanjcih. Ponujali smo kruh, ki sta ga  podarila Mercator in Ptujska pekarna. Mizi sta se šibili od pridelkov zelenjave, ki so jih podarile naše lokalne kmetije. V ponudbi so bili še artikli, ki nam jih je podarila Mladinska knjiga Ptuj, domači čaji, jabolka, kostanji. V zameno za blago iz stojnice smo zbirali prostovoljne prispevke. Nabirka je bila v celoti namenjena 90 učencem OŠ Ljubno ob Savinji, ki so bili poplavljeni.

Poročilo o našem delu smo zapisali in objavili v Ptujskem Tedniku in v lokalnem časopisu Vesti iz vasi.        

Naš edini dohodek je članarina 5 evrov in prostovoljni prispevki od  50 koledarjev, ki  smo jih razdelili članom RK v naši občini.

Jeseni smo se člani OORK družili  na pohodu in pikniku v Halozah.

Še naprej si bomo prizadevali pomagati ljudem in jim prisluhnili. Vabljeni, da vsak primer težje življenjske situacije javite na kontakt.

Podpredsednica Suzana Vaupotič  tel. 070 494 944

Krvodajalstvo Tilčka Šuman          tel.031 408 300

Skip to content