ŠPORTNO DRUŠTVO MOŠKANJCI

Športno društvo Moškanjci je bilo ustanovljeno leta 2006 na pobudo 19 ustanovnih članov, od katerih je bil na prvem uradnem sestanku za predsednika izvoljen Simon Vincek. Društvu je uspešno predsedoval vse do leta 2012, ko se je upravni odbor odločil, da vodenje športnega društva preda mlajši generaciji. Ponovna menjava vodstva se je zgodila leta 2016.

Športno društvo je do danes izpeljalo veliko uspešnih dogodkov. Najbolj izstopata tradicionalno kresovanje s turnirjem v malem nogometu za praznik dela in večkratna organizacija vaške olimpijade v poletnem času. Poleg tega smo organizirali tudi več manjših dogodkov; turnir v pikadu, poker turnir, kolesarjenje po občini, pohod z lanternami, delavnice za otroke in podobno. 

Skupaj z vaškim odborom redno organiziramo tudi vaški piknik ob zaključku poletja. Del naših projektov so tudi športne igre, ki aktivno povežejo mlajše in starejše. Vsako leto poskušamo izpeljati tudi čim več novih projektov in tako vaščanom ponuditi nove in zanimive priložnosti za druženje, ki jih danes prevečkrat pogrešamo. 

Poleg omenjenih dogodkov društvo organizira tudi izlete. V preteklosti smo počitnikovali na kampu ob Kolpi, se odpeljali na slovensko obalo, preizkusili »Zipline« na Planici ter se pomerili v »Zorb« nogometu. Večkrat se kot športno društvo udeležimo tudi različnih športnih prireditev v okolici ali tudi v bolj oddaljenih krajih. Športni duh ohranjamo tudi v domačem kraju, zato redno telovadimo in smo preko teka, odbojke, košarke, rokometa, nogometa in drugih športnih aktivnosti vedno v gibanju. 

Svojo aktivnost smo dokazali tudi pri obnovi vaških površin in večnamenskega športnega prostora, za katerega skrbimo in ga vzdržujemo še danes.

Verjamemo, da lahko svoje delo in načela opravljamo še dolgo, saj se tako Moškanjci kot tudi celotna občina dobro zavedamo pomembnosti športa v življenju posameznika. Vedno znova se trudimo dokazati, da znamo stopiti skupaj in se ob vseh športnih aktivnostih tudi poveseliti.

Boštjan Turk, predsednik ŠD Moškanjci

Občina Gorišnica

Gorišnica 83 a, 2272 Gorišnica

Uradne ure občine:

Pon.: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 15.00

Sreda: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 17.00

Petek: 8.00 – 13.00

Informacije

Aktualne novice

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi aktualne novice.

Občina Gorišnica © 2023. Vse pravice pridržane.

Skip to content