ZVEZA BORCEV ZA VREDNOTE NOB

Občinska organizacija ZB za vrednote NOB Gorišnica je del ZDRUŽENJA BORCEV ZA VREDNOTE NOB PTUJ.

Združenje  je samostojna nevladna organizacija v javnem interesu, nepridobitna in neprofitna organizacija, v katero se z namenom uresničevanja skupnih interesov prostovoljno združujejo borci in drugi udeleženci narodnoosvobodilnega boja in protifašističnega boja ter druge osebe, ki imajo pozitiven odnos do vrednot narodnoosvobodilnega boja 1941-1945. Povezuje se v Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Slovenije.

Člani občinske organizacije  ZB za vrednote NOB Gorišnica negujemo spomin na NOB na gorišniškem področju. Vsako leto se s spominsko slovesnostjo spoštljivo s kulturnim programom poklonimo padlim partizanom na Toplakovi domačiji (padli so  na pragu svobode 04.02.1945).

Ob dnevu spomina na mrtve pripravimo komemoracijo ob spomeniku padlim partizanom z Gorišniškega  na pokopališču v Gorišnici.

Organiziramo ekskurzije po  domovini in bivši domovini z ogledom  pomnikov, posvečenim  NOB v drugi svetovni  vojni.

V svoje vrste vabimo vse, ki spoštujejo vrednote NOB, se zavzemajo za  ohranjanje zgodovinske resnice in spomina. V združenje se lahko včlani oseba od 15. leta dalje.

V ZZB za vrednote NOB Slovenije se sproti odzivamo na dogajanje doma in po svetu, zato vas vabimo, da spremljajte objave na naši FB strani ZB za vrednote NOB Ptuj https://www.facebook.com/ZBPtuj/?ref=bookmarks in na spletu https://www.zzb-nob.si/ ter preko časopisa Svobodna beseda  https://www.svobodnabeseda.si/

 

 

SKUPNE SLOVESNOSTI IN PROSLAVE vseh občinskih in krajevnih organizacij ZB za vrednote NOB Ptuj

  1. april – proslava ob dnevu upora proti okupatorju pred starimi zapori (upravna zgradba PMPO).
  2. maj na gradu Borl, kjer je bilo zbirno taborišče za izgnance, taboriščnike in talce. Osrednja regijska prireditev našega združenja ob dnevu zmage nad okupatorjem na Ptujskem;
  3. avgust – Dan spoštovanja vrednot NOB na Ptujskem Slovesnost v spomin na obletnico padca Lackove čete 8. 8. 1942. Spominska slovesnost ter podelitev priznanj in zahvalnih listin.

Občina Gorišnica

Gorišnica 83 a, 2272 Gorišnica

Uradne ure občine:

Pon.: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 15.00

Sreda: 8.00 – 12.00 in 13.00 – 17.00

Petek: 8.00 – 13.00

Informacije

Aktualne novice

Vpiši svoj e-poštni naslov in prejmi aktualne novice.

Občina Gorišnica © 2023. Vse pravice pridržane.

Skip to content